Menu

Czernina

Słodko-kwaśna, wykwintna, staropolska zupa, której podstawowym składnikiem jest krew z kaczki. Podawana z szarymi kluchami.

Flaki

Tradycyjne flaki wieprzowe, wzbogacone odpowiednią kompozycją warzyw i przypraw.

Harira

Rozgrzewająca, marokańska zupa. Gęsta od mieszanki strączków (ciecierzycy, grochu, soczewicy), słodka od pomidorów i kusząca aromatem korzennych przypraw.

Afrykańska zupa orzechowa

Bardzo ciekawa w smaku zupa orientalna, której podstawowym składnikiem są orzechy ziemne.

Owocowa

Lekka i słodka zupa z owoców sezonowych podawana z makaronem lub lanymi kluskami.

Szpinakowa

Pożywna i zdrowa zupa gotowana z dużą ilością szpinaku, podawana z jajkiem i kaszą jaglaną.

Szczawiowa

Lekko kwaskowata zupa, której podstawowym składnikiem jest szczaw, nadający jej charakterystycznego smaku. Podawana z jajkiem.

Koperkowa

Lekki, zdrowy, gotowany na wywarze drobiowym krem warzywny z dużą ilością koperku.

Ziemniaczana

Ziemniaki, cebula, czosnek, boczek i przyprawy sprawiają, że nasza kartoflanka jest niezwykle aromatyczna.

Barszcz ukraiński

Smakowity, pełen warzyw barszcz. Zawiera buraki, białą kapustę oraz fasolę i ziemniaki.

Krupnik

Tradycyjna polska zupa podawana z kawałkami mięsa wieprzowego, ziemniakami i kaszą jęczmienną.

Jarzynowa

Tradycyjna polska zupa gotowana na wywarze mięsnym z sezonowych warzyw. Zabielana śmietaną.

Cebulowa

Francuska zupa, gotowana na wywarze mięsno-warzywnym z dodatkiem smażonej cebuli. Podawana z grzankami

Serowa z grzankami

Krem serowy podawany z grzankami lub groszkiem ptysiowym

Ogórkowa

Gotowana na wywarze mięsnym, z ziemniakami, marchewką i tartymi ogórkami kiszonymi. Zabielana kwaśną śmietaną.

Fasolówka

Gotowana na żeberkach z wędzonym boczkiem. Doprawiana czosnkiem i majerankiem.

Grochówka

Przyrządzana z łupanego grochu, na wędzonce, z dodatkiem ziemniaków, czosnku i majeranku.

Tikka masala

Indyjska zupa, z pomidorami, kawałkami kurczaka i mleczkiem kokosowym. Bardzo aromatyczna, pikantna.

Pomidorowa

Przygotowana na bazie rosołu, robiona z pulpy pomidorowej. Klasyczny, domowy smak. Podawana z ryżem lub makronem.

Żurek z białą kiełbasą

Barszcz czerwony zabielany

Rosół z makaronem

Barszcz biały z jajkiem

Biały barszcz podawany z jajkiem i ziemniakami

Zupa dyniowa

Zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym

Kontakt

Spółdzielnia Socjalna
"Na Winiarach"

os. Orła Białego 20
62 - 200 Gniezno
tel. 661 029 122

biuro@nawiniarach.pl
www.nawiniarach.pl

    Jesteśmy częścią grupy:
    Menu - Zupy - NaWiniarach.pl
    spoldzielnie.org
    Skip to content